Tok Sen massage

Deze meer dan 5000 jaar oude unieke massagetechniek uit Thailand is ontwikkeld door Dr. Shivako, de persoonlijke geneesheer van koning Bimbirsa. De massage werd gegeven door families in de Lana streek in het noorden van Thailand. De ene familie was gespecialiseerd in rugpijn en de andere in hoofdpijn. De kennis van deze oude massagevorm werd van generatie op generatie mondeling doorgeven. Hierdoor is er over Tok Sen massage weinig terug te vinden in boeken.

De ITM school (International Training Massage) uit Chiang Mai heeft deze massagetechniek nu op papier gezet en is de enige erkende school die hierin les geeft.

In het Nederlands betekent Tok kloppen en Sen energiebaan. Bij een Tok Sen massage wordt gebruik gemaakt van een houten hamertje en beiteltje waarmee de energiebanen in het lichaam in trilling worden geklopt. De trillingen zorgen ervoor dat blokkades worden opgeheven en de stroming in de energiebanen wordt bevorderd. Naast het gebruik van het houten gereedschap worden de energiebanen gestimuleerd met duw- en stretchtechnieken.

Tok Sen massage wordt uitgevoerd over makkelijk zittende kleding of als onderdeel van een massagebehandeling op de blote huid met speciale olie. De behandeling bestaat uit het opwarmen van het lichaam door het uitvoeren van strekkingen uit de Thaise Yogamassage, waarna de energiebanen behandeld worden met duimdruk. Hierrna worden de energiebanen en bepaalde acupressuurpunten behandeld met het speciale houten hamertje en beiteltje.

 

IMG_4089

 

 

 

De massage is met name heel geschikt bij:

  • vermoeidheid (ook bij herstel na Burn-out);
  • vage pijnklachten;
  • reumatische klachten;
  • psychische en mentale stress;
  • rugpijn;
  • hoofdpijn.